עשרה מתכונים לעוגות וקינוחים | "במטבח של מירי"

חיה ספיר 5 Comment on עשרה מתכונים לעוגות וקינוחים | "במטבח של מירי"

מידי יום חמישי מגישה השפית מירי זורגר בתכנית "מטבח של מירי" מגוון מתכונים מפנקים לכבוד שבת קודש. היום בתכנית הגישה זורגר עשרה מתכונים למגוון עוגות וקינוחים מפנקים | התכנית המלאה והמתכונים

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

עוגת לוזים

מצרכים:

לבצק:

2 1/2 כוסות קמח

1 1/2 כוסות סוכר

1 כפית אבקת אפיה

200 גר' מרגרינה לאפיה

2 ביצים

1/3 כוס יין

200 גר' אגוזי לוז טחונים

 שכבת השוקולד האפוי:

200 גר' שוקולד מריר

250 גר' מרגרינה

2 כפות קפה נמס

7 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

2 כפות קמח

1 כפית אבקת אפיה

קרם  מוקה:

100 גר' אבקת סוכר

2 ביצים שלמות

2 כפיות קפה נמס

1 סוכר וניל

200 גר' מרגרינה

4 כפות מחית נוגט

3 כפות ליקר קפה

אופן ההכנה:

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל  רדדי ושטחי על תבנית מרופדת בניר אפיה ואפי כ 20 ד' או עד להשחמה קלה

הכיני את שכבת השוקולד האפוי:

המיסי בסיר על אש נמוכה שוקולד ומרגרינה הוסיפי את הקפה נמס וערבבי צנני מעט והוסיפי אל השוקולד את החלמונים הקמח והאבקת אפיה

בקערת המקסר הקציפי חלבונים וסוכר לקצף יציב 

אחדי את 2 המסות בתנועות קיפול הניחי מעל הבצק האפוי ואפי 20 ד נוספות

צנני 

הכנת הקרם מוקה:

במעבד מזון שימי את כל המצרכים ועבדי לקרם חלק

טעמי ותקני תיבול

כשהעוגה קרה יש למרוח את הקרם

להניח את העוגה ללילה במקרר ולחתוך לגודל הרצוי


פאי דובדבנים-מתכון ל 2 קבוצות

מצרכים לבצק:

300 גר' קמח

100 גר' א.סוכר

200 גר' חמאה

ביצה אחת

למלית קרם פיסטוק:

120 גר' סוכר

120 גר' א.שקדים

120 גר' חמאה

שלוש ביצים

30 גר' קורנפלור

30 גר' ליקר דובדבנים

2 כפות פיסטוקים טחונים

לקישוט:

דובדבנים קפואים או משומרים

אופן הכנת הבצק:

שימי את כל המצרכים ממאבד המזון חוץ מהביצה ואבדי למסת פרורים.

הוסיפי את הביצה וערבבי לבצק,עטפי בנילון נצמד והניחי במקרר לחצי שעה.

הכנת המלית:

במאבד מזון שימי את כל המצרכים מלבד הביצים,אבדי למחית חלקה והוסיפי את הביצים אחת,אחת ואבדי שוב לקבלת מחית אחידה

הרכבת המנה:

רדדי את הבצק,רפדי תבנית בגודל הרצוי או תבניות אישיות ושימי להקפאה לשעה אחת.

הוציאי,זלפי מהקרם שקדים קשטי בדובדבנים,אפי בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואפי עד  להשחמה

הרכבה:

מעל הטארט דובדבנים הניחי את הקרם וניל כשהו מצופה גלסאז לבן

קשטי בדיסקיות  אדום וירוק


פאי שוקולד

מצרכים:

לבצק:

300 גר' קמח

200 גר' מרגרינה

100 גר' אבקת סוכר

1 ביצה

למלית:

150 גר' שוקולד מריר

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

60 גר' מרגרינה

50 מ"ל קצפת צמחית

100 גר' אגוזי לוז טחונים-בחירה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

במעבד מזון מניחים את הרכיבים מלבד הביצה ומעבדים למסת פירורים

מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק

מוציאים משטחים על ניילון נצמד ומקררים כשעה

מוציאים מרדדים ומרפדים תבנית לפאי בקוטר 22 ס"מ

מקפיאים לשעה

הכנת המלית:

טורפים ביצים וסוכר

 ממיסים יחד שוקולד מרגרינה וקצפת לקרם חלק

מאחדים מסות מוסיפים אגוזים 

מחממים תנור ל 180 מעלות

שופכים את המלית מעל הבצק ואופים כחצי שעה או עד להשחמה קלה


פאי תפוחים

תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ

קורץ בקוטר 5 ס"מ

מצרכים לבצק:

300 גר' קמח

200 גר' חמאה

100 גר' א סוכר

1 ביצים

למלית:

4 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

30 גר' חמאה

2 כפות סוכר חום

לפירורים:

100 גר' קמח

100 גר' חמאה

100 גר' סוכר חום

100 גר' פקאן גרוס

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

יש להכניס את המצרכים מלבד הביצים למעבד מזון וללוש למסת פירורים 

להוסיף את הביצים ולעבד לקבלת בצק

להוציא את הבצק ולעטוף בניילון נצמד  ולשים במקרר לשעה

הכנת מלית התפוחים:

במחבת טפלון עמוקה יש להמיס את החמאה ולהוסיף א"כ את התפוחים

לטגן תוך כדי ערבוב כ 5 ד'

להוסיף את הסוכר חום ולהמשיך לטגן עד להשחמה של התפוחים

הכנת הפירורים לציפוי:

את המצרכים יש לשים במעבד מזון וללוש למסת פירורים

לאכסן בקופסא פלסטיק ולהקפיא לשעה לפחות

הרכבת המנה:

לרדד את הבצק לקוטר 0.5 ס"מ ולקרוץ עגולים בקוטר  5 ס"מ ולרפד את השקעים של תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ

למלא בתפוחים המקורמלים ולפזר מעל את פירורי השטרויזל

לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

להגיש בטמפרטורת החדר  בצפוי אבקת סוכר


חיתוכיות פקאן

תבנית 20 על 20

מצרכים:

לבצק:

140 גר' קמח

20 גר' קורנפלור

100 גר' חמאה

40 גר' אבקת סוכר

מעט מלח

רבע כפית א אפיה

1 כפית ת וניל

1-2 כפות חלב

מלית:

200 גר' פקאן קצוץ

50 גר חמאה מומסת 

100 גר סוכר חום

40 גר' דבש

מעט מלח

1 כף חלב

אופן  ההכנה:

הכנת הבצק:

מעבדים למסת פירורים ומרפדים בתבנית מקררים

מערבבים את מצרכי המלית מלבד הפקאנים  מוסיפים את הפקאן ומערבבים

שופכים על הבצק

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

מקררים וחותכים


עוגת דובוש הונגרית

מצרכים לביסקוויט

12 ביצים מופרדות

12 כפות סוכר

8 כפות קמח תופח

4 כפות קורנפלור או אינסטנט וניל

3/4 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים או מים

לסירופ קפה:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

4 כפות קפה

לקרם:

500 גר שוקולד מריר

300 גר' מרגרינה

4 ביצים שלמות

100 גר' אבקת סוכר

4 כפות קפה נמס

1/2 כוס ליקר קפה

300 גר' נוגט

250 מ"ל קצפת

250 מ"ל מים

אופן ההכנה:

הכינו בצק טורט

הקצפה של חלבון עם הסוכר

הקצפה של חלמונים ושאר הרכיבים

איחוד מסות בתנועות קיפול

את המסה יש לחלק ל 3 תבניות מרופדות בנייר אפיה בגודל 30 על 40

לאפות כ 7 ד' או עד להשחמה

הבסקוויט חייב להיות דק

הכנת הסירופ:

לבשל את הרכיבים עד שהסוכר נמס

הכנת הקרם:

המסת השוקולד עם המרגרינה

כשהשוקולד נמס מקציפים את הביצים עם האבקת סוכר עד שהביצים מתבהרות

מוסיפים את השוקולד כשהוא חם וטורפים לקרם חלק

מוסיפים את הקפה והליקר ומערבבים אפשרי  להוסיף 300 גר' נוגט 

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת העוגה:

את הביסקוויט שאפינו חותכים ל 2 חלקים שווים

מעל כל עלה מרטיבים עם סירופ קפה

מורחים קרם שכבה דקה

מעל עוד עלה מכינים כך את כל השכבות

מסיימים עם קרם שוקולד

לקשט בשברי שוקולד מוזהבים


 עוגת נס קפה

מצרכים לבצק:

4 כוסות קמח

2 כפות סוכר

חצי כוס מים

4 חלמונים

25 גר' שמרים

300 גר' מרגרינה

2 סוכר וניל

מלית:

4 חלבונים

2 כפות גדושות קפה נמס

1 1/4 כוסות סוכר

אופן ההכנה:

הכיני בצק וחתכי ל4 

הכיני מלית:

הקציפי חלבונים וסוכר והוסיפי קפה לקצף רך ויציב

הרכבת העוגה:

רדדי עלים והניחי בצק מלית בצק סיימי בבצק

אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה


עוגת שוקולד פירורים

מצרכים:

מתאים ל 2 קבוצות

4,5 כוסות קמח

300 גר' מרגרינה

2 כפות סוכר

15 גר' אבקת אפיה

3 חלמונים

200 גר' אגוזי לוז טחונים

מלית:

300 גר' שוקולד

2 כוסות סוכר

3/4 כוס מים

1 כפית משחת וניל

150 גר' מרגרינה

5 ביצים שלמות

אופן ההכנה:

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל את האגוזים מוסיפים בסוף ניילני וקררי

חלקי את הבצק ל2 שליש ושליש את השליש הקפיאי

רדדי את הבצק לעלה דק ורפדי תבנית מרופדת בנייר אפיה 

אפי את הבצק עד להשחמה קלה

הכיני את הקרם

בשלי שוקולד סוכר מים ווניל עד לרתיחה

הסירי מהאש והוסיפי את המרגרינה ערבבי להמסה מלאה

טרפי את הביצים והוסיפי אל הקרם 

שפכי את  הקרם מעל הבצק ואפי כ 10 ד'

את שאר הבצק שהיה בהקפאה גרדי על מגרדת ופזרי על הבצק

אפי עד להשחמת הפירורים

חתכי את העוגה כשהיא קרה


עוגת שמנת פירורים

מצרכים:

בצק:

3  כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

1/3 כוס חלב

1 כף תמצית וניל

קורט מלח

200 גר' חמאה

לקרם:

150 גר' חמאה רכה

3/4 כוס אבקת סוכר

2 ביצים

1 כף תמצית וניל

3 גביעי שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל 3/4 שטחי על תבנית של העוגה ואת השאר שטחי על תבנית קטנה

אפי את 2 התבניות עד להשחמה

הכיני את המלית:

הקציפי חמאה עם סוכר עד לקבלת קרם חלק

הוסיפי את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה

הוסיפי את הוניל ואז את השמנת 

מרחי את הקרם על גבי התחתי האפויה

את החלק שאפית בנוסף פררי ופזרי על הקרם

קררי והגישי לאחר 12 שעות בקרור


עוגת שכבות שוקלד קראנץ נוגט וקפה

רכיבים:

תחתית שוקולד ללא אפיה

קראנצ נוגט

קרם שוקולד

קרם קפה

ג'לי קקאו

בסיס שוקולד ללא קמח:

225 גר' חלמונים

130 גר' סוכר

130 גר' שוקולד מומס

35 גר קקאו

350 חלבון

130 סוכר

קראנצ' נוגט:

110 גר' שוקולד מומס

550 גר' מחית נוגט

200 גר' קרמבל אגוזי לוז

150 גר' פייטה

קרם שוקולד:

500 גר' שוקולד

300 גר' חמאה

4 ביצים

150 גר אבקת סוכר

3 כפות קפה

1/3 כוס ליקר ברנדי

לקרם קפה:

מצרכים:

1 ליטר חלב 

250 גר' סוכר

200 גר' חלמון

1 מקל וניל

80 גר' קורנפלור

50 גר'  חמאה

3 כפות קפה נמס

1 ליטר  שמנת מתוקה

120 גר' אינסטנט וניל

אופן ההרכבה:

מעל תחתית שוקולד יש להניח את הקראנצ נוגט ולהקפיא  ל 10 ד' למרוח מעל קרם שוקולד ולהניח תחתית שוקולד מעל שוב קרם שוקולד ולהקפיא לחצי שעה

למרוח קרם קפה ולהקפיא שוב

למרוח גלי קקאו  ולהקפיא 

לחתוך לעוגה בגודל הרצוי  ולקשט


עוגת גבינה סנדוויץ 

מצרכים:

לבצק:

2 1/2 כוסות קמח

200 גר' חמאה

2 חלמונים

3 כפות סוכר

2 סוכר וניל

30 גר' שמרים

אופן ההכנה:

להכין בצק מהמצרכים הנ"ל למלא בגבינה או תפוחים


האזינו לתכנית: 

 



5 תגובות

מיין תגובות
  1. 5

    כמה מרגרינה?????? וחמאה ??? לא בריא בכלל.תביא חתחליפים

  2. 4

    נכון.
    זה מאוד הרבה מרגרינה
    אולי אפשר לחליף בנוטרינה
    פחות מסוכן

  3. 3

    עדיין משתמשים במרגרינה? סכנת נפשות, נשמח למתכונים ללא….

  4. 2

    המרגרינה/ חמאה..יש בהן שומן מוקשה- זה מה שבאמת יוצר את הפריכות האמיתית בבצקים.. מי שפחות הפריכות משנה לה שתחליף על כל 200 גר מרגרונה או חמאה= כוס שמן

  5. 1

    הרבה יותר חשובה מהפריכות – השמירה על הבריאות
    – "ונשמרתם מאד לנפשותיכם"
    וגם במתכוני עוגות ועוגיות על בסיס שמן יש פריכות
    אשמח בבקשה למתכוני עוגות ועוגיות על בסיס שמן. תודה